Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών Αγορών της περιφέρειας Αττικής Σταύρος Μελάς μετά από συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα και το διευθυντή της διεύθυνσης λαϊκών αγορών της περιφέρειας Αττικής Χάρη Πασβαντίδη αναφορικά με την καταβολή του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους και μία σειρά άλλων μέτρων στήριξης των ανθρώπων των λαϊκών αγορών λόγω της πανδημίας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του τα εξής:

• Οι συνάδελφοι πωλητές που δραστηριοποιούνται στα βιομηχανικά είδη και ήταν σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
  • Το σύνολο των πωλητών που εργάζονται στις λαϊκές αγορές με την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασία(50-50) θα πληρώνουν το 50% του υπό κανονικές συνθήκες μηνιαίως οφειλόμενου ποσού.
  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε λαϊκές αγορές που πραγματοποιούνται σε περιοχές της Αττικής όπου ανεστάλη πλήρως η λειτουργία των λαϊκών αγορών λόγω των αυξημένων μέτρων κατά της περαιτέρω διασποράς του COVID-19(Ασπρόπυργος, Ελευσίνα κτλ)
  • Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν για όσο χρονικό διάστημα οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με περιορισμούς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρης Μουλιάτος σε επικοινωνία που είχε με τον Σταύρο Μελά με τον αντιπεριφερειάρχη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον σημαντικά μέτρα στήριξης για όλους τους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών με περαιτέρω μειώσεις στα όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του, όπως άλλωστε έγινε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας οπότε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μειώθηκαν επιπλέον κατά 50% οι οφειλές από το ανταποδοτικό τέλος.