Μαζί με το Δήμαρχο Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά από ό,τι έχουμε ζήσει μέχρι τώρα στην περίοδο των εορτών. Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού κλείνει στα σπίτια τον κόσμο και μας αναγκάζει όλους να φοράμε μάσκα.

Μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία οι λαϊκές αγορές αποτελούν φωτεινό παράδειγμα υπευθυνότητας και αισιοδοξίας.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν οι θυσίες και οι σκληρές δοκιμασίες συναδέλφων των βιομηχανικών και των ανθοκομικών ειδών.

Με τη δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου

Όλοι χάνουμε μισό μεροκάματο κάθε εβδομάδα ενώ οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μας τρέχουν.

Αλλά στεκόμαστε όρθιοι, την ίδια στιγμή που χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι καταρρέουν οικονομικά. Γι’ αυτό τις φετινές γιορτές μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία αλλά και με σύνεση την νέα χρονιά του 2021.

Έτσι τα σωματεία των πωλητών λαϊκών αγορών, επαγγελματίες και παραγωγοί της Β΄, Γ΄και ΣΤ΄Λαϊκής Αγοράς Αθηνών και της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά προσέφεραν τόνους τροφίμων στα κοινωνικά παντοπωλεία δήμων της Αττικής και πιο συγκεκριμένα σε αυτά των δήμων Χαϊδαρίου, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που λόγω του κορωνοϊού αρχίζει ήδη να γίνεται αισθητή αφού άλλωστε οι λαϊκές αγορές θέτουν τον άνθρωπο πάνω από το κέρδος και αυτό μας διαφοροποιεί από άλλες αγορές ή υπεραγορές. Αυτή η έκτακτη ανθρωπιστική δράση μας στις φετινές γιορτές είναι επιστέγασμα της συνολικής κοινωνικής πολιτικής μας.

Μάλιστα κάθε εβδομάδα τα σωματεία-μέλη της ΠΟΣΠΛΑ προσφέρουν τρόφιμα στις τοπικές κοινωνίες ήδη από την εποχή των μνημονίων. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει με όλους τους πωλητές των λαϊκών αγορών αφού επιστρέφουν δωρεάν στην κοινωνία τμήμα αυτών που λαμβάνουν από τους καταναλωτές, καταξιώνοντας τους στο ρόλο του κοινωνικού εταίρου, αποδεικνύοντας το, διακριτικά και φέτος, στα πιο δύσκολα Χριστούγεννα.

Γιατί το 2020 που κλείνει ήταν για όλους εμάς η χρονιά της αγωνίας, των αγώνων, αλλά και της αυτογνωσίας. Καταλάβαμε την δύναμη που μπορούμε να αναπτύξουμε ως κλάδος όταν κινούμαστε με σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα.

Παρόντες στην διαδικασία παράδοσης των προϊόντων στα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων ήταν ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας & Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευάγγελος Ντηνιακός μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών Φώτη Θεοδωρακόπουλο, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος μαζί με τον αναπληρωτή δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Μπαρμπάκο και την αντιδήμαρχο κοινωνικών δομών Άννα Πάσχου, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, οι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, Σταύρος Μελάς και Λουκία Κεφαλογιάννη, ο διευθυντής της διεύθυνσης λαϊκών αγορών Χάρης Πασβαντίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ και πρόεδρος της Β’ λαϊκής αγοράς Αθηνών Δημήτρης Μουλιάτος, ο Κώστας Σφύρλας γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ και πρόεδρος της Γ΄λαϊκής αγοράς Αθηνών, ο Χρήστος Λέος πρόεδρος της ΣΤ΄ λαϊκής αγοράς Αθηνών, ο Γιώργος Τσούνιας ταμίας της ΠΟΣΠΛΑ και πρόεδρος της Β΄ λαϊκής αγοράς Πειραιά καθώς επίσης και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων που συμμετείχαν στη δράση.

Με το δήμαρχο Χαϊδαρίου Ευάγγελο Ντηνιακό

Με το δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ και πρόεδρος της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Δημήτρης Μουλιάτος με τον αναπληρωτή δήμαρχο Καλλιθέας Ευάγγελο Μπαρμπάκο και τον αντιπεριφερειάρχη λαϊκών αγορών Σταύρο Μελά