Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ, Δημήτρης Μουλιάτος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» επανέλαβε ότι στις λαϊκές αγορές εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το νέο κορωνοϊό τόσο από τους επαγγελματίες πωλητές όσο και τους καταναλωτές!

Μάλιστα επισήμανε ότι η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών διαθέτει ήδη περισσότερα από 300 χιλιάδες γάντια μίας χρήσης τα οποία θα προσφέρουν δωρεάν μαζί με την  σακούλα οι ίδιοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών αμέσως μόλις οι καταναλωτές θα πλησιάζουν στον πάγκο και θα ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που στόχο έχει την προστασία όλων.

Την ίδια ώρα έκανε γνωστό πως πλέον οι πάγκοι όλων των επαγγελματιών πωλητών τοποθετούνται με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους έχοντας με τον τρόπο αυτό ως στόχο την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των αγορών τους.

Κλείνοντας έκανε σαφές πως οι λαϊκές αγορές διαθέτουν υπερεπάρκεια προϊόντων έχοντας την καλύτερη ποιότητα και πάντα τις ίδιες χαμηλές τιμές, ξεκαθαρίζοντας έτσι πως δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας πανικού και συνωστισμού.