Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα και σύμφωνα με τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την πολιτεία για τον περιορισμό την διάδοσης του ιού με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, προχώρησαν σε διευκρινήσεις αναφορικά με τους νέους κανόνες  με τους οποίους οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020.

Εφεξής σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί:

• Οι αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους από τα 3 μέτρα που ίσχυε, αυξάνονται στα 5 μέτρα
  • Εφόσον η επέκταση κατά μήκος του ίδιου δρόμου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τότε η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί σε παράλληλο ή παρακείμενο δρόμο
  • Εφόσον ούτε αυτό (επέκταση στον ίδιο δρόμο ή λειτουργία σε παράλληλο δρόμο) είναι εφικτό τότε σε κάθε λαϊκή αγορά θα λειτουργούν αυστηρά το 50% του συνόλου των πωλητών, επαγγελματιών και παραγωγών
  • Η καθολική χρήση μάσκας συνεχίζει να είναι υποχρεωτική

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κατάσταση είναι ρευστή και τα δεδομένα συνεχώς μεταβάλλονται έτσι όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες & παραγωγοί πωλητές ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ προς πώληση για την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, αφού προηγουμένως δεν έχουν ενημερωθεί ή επικοινωνήσει με το σωματείο τους!