Δευτέρα, 01 Μαΐου 2017 15:05

(ΦΩΤΟ) ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 - Η ΠΟΣΠΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

317
(ΦΩΤΟ) ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017 - Η ΠΟΣΠΛΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Με πολλές χιλιάδες κόσμο, παλμό, συνθήματα, τραγούδια και πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.


Η φετινή μεγάλη διαδήλωση ανέδειξε το επίκαιρο μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους, χωρίς πρόσφυγες. Για έναν κόσμο αλληλεγγύης.

Με τη δική της μαχητική παρουσία συμμετείχε στη διαδήλωση η ΠΟΣΠΛΑ και δεκάδες επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, μαζί με χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, εργάτες, φοιτητές και συνταξιούχους. Στη  διαδήλωση συμμετείχαν και συνάδελφοι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη και ο κόσμος πλημμύρισε από το πρωί το Σύνταγμα. Το κλίμα ήταν έντονα αντιπολεμικό και διατυπώθηκε από τους ομιλητές της απεργιακής συγκέντρωσης, αλλά και από τον κόσμο, που είχαν πολλές σημαίες και πλακάτ εναντίον του πολέμου.

Μετά το τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε θεατρικό δρώμενο από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Από την κεντρική εξέδρα απαγγέλθηκαν επίσης ποιήματα και τραγούδια τιμής των νεκρών της Πρωτομαγιάς.

Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.