Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 13:38

Η ΠΟΣΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

189

 

Συνάντηση με τον Πρωτοσύγκελο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιέων Συμεών είχε αντιπροσωπεία του νέου Προεδρείου της ΠΟΣΠΛΑ αποτελούμενη από το νέο Πρόεδρο Δημήτρη Μουλιάτο και Γιώργο Καζέπη, με θέμα το παρεμπόριο που πραγματοποιείται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα κι ο Πρωτοσύγκελος δεσμεύτηκε να λυθεί άμεσα το θέμα με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Αρχιεπισκοπή.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΛΑ ενημέρωσαν τον Πρωτοσύγγελο Θεοφιλέστατο, ότι στους προαύλιους χώρους σε κάποιες ενορίες της Αττικής πραγματοποιούνται πολλές Κυριακές παράνομες αγορές. Τα προϊόντα που διακινούνται και διατίθενται προς πώληση είναι αγνώστου προέλευσης και μη πιστοποιημένης ποιότητας. Έτσι έχουν δημιουργηθεί παρα-λαϊκές που δεν τηρούν καμία προϋπόθεση για προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών από επιτήδειους, παραβιάζοντας καταφανέστατα τα Άρθρα 37 και 38 του Νόμου 4497/2017.

Ο Πρωτοσύγγελος Θεοφιλέστατος, συμφώνησε απόλυτα με το αίτημα της ΠΟΣΠΛΑ και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα προωθήσει έγγραφο της Αρχιεπισκοπής προς τις Ενορίες για να σταματήσει το δυνατόν συντομότερα η παράνομη αυτή δραστηριότητα.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΛΑ εξήραν τέλος το μεγάλο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κρίσης, βοηθώντας χιλιάδες συμπολίτες μας. Η ΠΟΣΠΛΑ πρότεινε να συνεισφέρουν και οι λαϊκές αγορές στο σημαντικό έργο αγάπης της Αρχιεπισκοπής και να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας όπου παρίσταται η ανάγκη με προσφορά τροφίμων.