Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 14:30

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ:Συμμετοχή της ΠΟΣΠΛΑ στο συλλαλητήριο για τα φορολογικά μέτρα

351
ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ:Συμμετοχή της ΠΟΣΠΛΑ στο συλλαλητήριο για τα φορολογικά μέτρα

Η ΠΟΣΠΛΑ μαζί με εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες συμμετείχε στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΒΕ που διοργανώθηκε στις 10 Ιουνίου, ενάντια στα φορολογικά μέτρα που καλούνται να καταβάλλουν από το πρώτο ευρώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες.


Η συγκέντρωση είχε για κεντρικό μήνυμα:

«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΞΩΝΤΟΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ»

Οι συνάδελφοι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών ένωσαν τη φωνή τους με τους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τα μέτρα φορολογικής εξόντωσης και της κρίσης, και βροντοφώναξαν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τη φορολογία των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Δείτε βίντεο από τη διαδήλωση και τις ομιλίες

 

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών όπου αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΒΕ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών η ΠΑΣΕΒΕ εξέδωσε ανακοίνωση-σχόλιο για το περιεχόμενο της συνάντησης.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η απάντηση του κ. Σταθάκη και της κυβέρνησης κατ' επέκταση, ήταν σαφής και συγκεκριμένη. Θα συνεχιστούν τα ίδια μέτρα! Δηλαδή θα ισχύσουν όλα εκείνα τα μέτρα που καθημερινά οδηγούν τον μικρό ΕΒΕ στον εκτοπισμό του από την αγορά και το δικαίωμα στη ζωή».

Και υπογραμμίζει: «Το συμπέρασμα που βγαίνει από την σημερινή κινητοποίηση, αλλά και από άλλες που έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες σωματεία, είναι πως χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας του συνδικαλιστικού κινήματος. Η μόνη ρεαλιστική λύση βρίσκεται στον ανυποχώρητο αγώνα, με μαζικά σωματεία, ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, την νεολαία που πλήττονται και αυτοί καθημερινά».

Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας από αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Η ΠΟΣΠΛΑ ενώνει τις δυνάμεις της, με όλο το συνδικαλιστικό κι αγωνιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων για να σταματήσει η φορολογική πολιτική που εξοντώνει κάθε μικρό επαγγελματία και κάθε πωλητή λαϊκών αγορών.