Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 19:49

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

3444
ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

 

 

Η ΠΟΣΠΛΑ ανακοινώνει σε όλους τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών ότι με τροπολογία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, καταργήθηκε η προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας ως απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας.

Μετά από αγώνες πολλών χρόνων η ΠΟΣΠΛΑ δεν μπορεί παρά να αισθάνεται δικαιωμένη για το πάγιο αίτημα της: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ. Καμία θέση εργασίας δεν κινδυνεύει από αυτό το λόγο πλέον. Όσο αφορά τη βελτίωση των θέσεων, οι επαγγελματίες πωλητές που προσκομίζουν το χαρτί της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας θα έχουν πριμοδότηση με 30 επιπλέον μόρια.

Η ΠΟΣΠΛΑ είχε δηλώσει από την ψήφιση του Νόμου το 2014, ότι δε θα πάψει να παλεύει για την κατάργηση του συγκεκριμένου βάρβαρου μέτρου που απειλούσε το δικαίωμα στη δουλειά, σε κάθε συνάδελφο που βρέθηκε σε μία οικονομική δυσκολία. Η Ομοσπονδία είχε δεσμευτεί πως δεν θα αφήσει να χαθεί ούτε μία άδεια κανενός συναδέλφου, μέχρι την τελική κατάργηση του.

Συνάδελφοι, τίποτα δεν ήρθε μόνο του, τίποτα δεν μας χάρισαν χωρίς αγώνα

Ο αταλάντευτος αγώνας της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών έφερε το σημερινό επιθυμητό για όλους μας αποτέλεσμα. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες πωλητές λαϊκών αγορών από όλη τη χώρα που μας έδιναν δύναμη όλα αυτά τα χρόνια να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δίκαιο αίτημα μη στέρησης της εργασίας σε συναδέλφους. Η καθημερινή αγωνία χιλιάδων επαγγελματιών πωλητών ήταν η δύναμη της Ομοσπονδίας.

Το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο που χτίσαμε με όλα σχεδόν τα σωματεία της χώρας για να καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που αφήνουμε για τους επόμενους αγώνες που θα έχουμε μπροστά μας.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση εργασίας όλων των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών.

                                                      Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κακαράντζας                                   Δημήτρης Μουλιάτος