Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 06:00

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΠΛΑ 2018:Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα για σύγχρονες λαϊκές αγορές

743
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΠΛΑ 2018:Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα για σύγχρονες λαϊκές αγορές

Το ετήσιο συνέδριο της ΠΟΣΠΛΑ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου τίμησε με την παρουσία του κι απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Μίλτος Ευσταθιάδης. "Ήρθα περισσότερο για να ακούσω" είπε χαρακτηριστικά, όπως συνηθίζει από την αρχή της θητείας του.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ Κώστας Κακαράντζας στην εισήγηση του, ανέλυσε όλα τα προβλήματα των λαϊκών αγορών. Κατέθεσε την τεκμηριωμένη θέση της Ομοσπονδίας για κάθε ζήτημα που αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών πωλητών. Παράλληλα ανέλυσε και τις οικονομικές αιτίες της κρίσης και της αναδουλειάς, τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται οι λαϊκές αγορές από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα μονοπώλια, που έχουν συρρικνώσει και το επάγγελμα αλλά και το μεροκάματο των πωλητών στις λαϊκές αγορές. "Βρισκόμαστε στον ένατο χρόνο της οικονομικής κρίσης και στο χειρότερο σημείο από το ξεκίνημα της κρίσης παρ' όλο που οι γενικοί δείκτες της οικονομίας παρουσιάζουν ανάκαμψη", ξεκίνησε χαρακτηριστικά την ομιλία του.

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης με προεδρεύων το Γιώργο Καζέπη, τον Κώστα Σφύρλα νέο προεδρο της Γ΄Λ.Α Αθηνών, τη Βάσω Λάτσα και το Δημήτρη Γεωργιάδη, ανταποκρίθηκε άριστα στα καθήκοντα του. Όρισε τους ομιλητές και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έδωσε το λόγο σε όλα τα μέλη της συνέλευσης που ήθελαν να τοποθετηθούν και συνέστησε να γίνουν ουσιαστικές και σύντομες τοποθετήσεις. Οι συστάσεις του προεδρείου εισακούστηκαν και η διαδικασία του συνεδρίου χαρακτηρίστηκε από ουσιαστικές και γόνιμες ομιλίες, για τα προβλήματα που έχει και θα αντιμετωπίσει ο κλάδος το επόμενο διάστημα.

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης υπερψηφίστηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός.

Η μεγάλη κι ενεργή συμμετοχή των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΠΟΣΠΛΑ στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ήταν ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Μετά από πολλά χρόνια αγωνιστικής δράσης και παρέμβασης σε κάθε επίπεδο, η ΠΟΣΠΛΑ αναγνωρίζεται από το σύνολο των συναδέλφων επαγγελματιών πωλητών για το συνδικαλιστικό της έργο, την αναγνωρίζουν όλες οι κοινωνικές δομές αλληλεγγύης των Δήμων, αλλά και οι τεκμηριωμένες θέσεις της λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας. H μεγάλη αναγνώριση οφείλεται και στη συστράτευση σα μια γροθιά των χιλιάδων επαγγελματιών πωλητών στα σωματεία που είναι ο φυσικός αιμοδότης και το μεγάλο "όπλο" της ΠΟΣΠΛΑ σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε νέα μάχη που η διοίκηση παλεύει για μία δίκαιη λύση. Σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτές τις αρχές η Γενική Συνέλευση έδωσε εντολή στη διοίκηση της ΠΟΣΠΛΑ να συνεχίσει το έργο της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video