Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 09:22

ΠΟΣΠΛΑ: Δεν διαπραγματευόμαστε την Κυριακή Αργία

475
ΠΟΣΠΛΑ: Δεν διαπραγματευόμαστε την Κυριακή Αργία

Ανακοίνωση
Θέμα: «Ποτέ δουλειά την Κυριακή» - Συμπαράσταση στην απεργία καταστημάτων και εμποροϋπαλλήλων


Η ΠΟΣΠΛΑ και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, λένε με μια φωνή: Κάτω τα χέρια από την Κυριακή Αργία.
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, των Εμπορικών Συλλόγων, των Εργατικών Κέντρων και των μικροκαταστημάτων όλης της χώρας, για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 16 Ιουλίου 2017 είναι προφανές πως εντάσσεται στο πλαίσιο της περαιτέρω απελευθέρωσης των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση, υλοποιώντας το νέο 3ο μνημόνιο, κατ’ εντολή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. 
Το μέτρο της κατάργησης της Κυριακής αργίας κινείται στη λογική απορρύθμισης της αγοράς, με νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, στοχεύοντας να δημιουργήσει εργαζόμενους κι επαγγελματίες χωρίς δικαιώματα.
Η ΠΟΣΠΛΑ είχε επισημάνει από την αρχή της λειτουργίας των αυτοαποκαλούμενων «αγορών χωρίς μεσάζοντες» πως η δραστηριοποίηση τους ημέρα Κυριακή, δεν στρέφεται μόνο κατά του θεσμού των λαϊκών αγορών, αλλά είναι ένα ακόμα χτύπημα στο κατακτημένο δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η θεσμοθέτηση των κυριακάτικων υπαίθριων αγορών που προωθεί η κυβέρνηση μέσα από το Νομοσχέδιο για το Υπαίθριο Εμπόριο.
Η απεργία που έχουν κηρύξει τα μικρομάγαζα, οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι για την Κυριακή είναι δίκαια. Η ΠΟΣΠΛΑ τάσσεται στο πλευρό τους.


ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣΟ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
                                               Δημ. Μουλιάτος                                                               Κων. Κακαράντζας