Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 11:37

Συνάντηση ΠΟΣΠΛΑ - Περιφέρειας Αττικής για την πάταξη του παραεμπορίου

630
Συνάντηση ΠΟΣΠΛΑ - Περιφέρειας Αττικής για την πάταξη του παραεμπορίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου  Δημήτρη Μουλιάτου και αντιπροσωπείας της ΠΟΣΠΛΑ με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη Γιώργο. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν « Αναγκαίος εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου – Βελτίωση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για να διασφαλιστεί η πάταξη του παραεμπορίου, η εύρυθμη λειτουργία των αγορών, η ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και δράσεις που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών των λαϊκών αγορών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις από κοινού με τη νομοθετική εξουσία. Προς τη κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας στην επικείμενη τροποποίηση του νόμου και να διατυπωθούν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος λαϊκών αγορών κ. Μελάς Σταύρος, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΛΑ κ. Καπερνάρος Βασίλης, ο ταμίας κ. Τσούνιας Γιώργος, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Μανιάτης Κώστας, και ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΛΑ στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Καζέπης Γιώργος.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλη υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών και η προστασία του καταναλωτή. Ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι ανάγκη να εκσυγχρονιστεί, να ενισχυθούν οι διοικητικές δομές καθώς και των ελεγκτικών οργάνων, αλλαγές που θα συμβάλλουν στην ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ στη καλύτερη λειτουργία των λαϊκών αγορών κατά τα πρότυπα ευρωπαϊκών χωρών. Οι λαϊκές αγορές αποτελούν σημαντικό κρίκο της εμπορικής δραστηριότητας και θα πρέπει να ενισχυθούν.

Τέλος, ο πρόεδρος κ. Μουλιάτος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ουσιαστική στήριξη του Περιφερειάρχη στη προσπάθεια να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

     

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΛΑ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜ. ΜΟΥΛΙΑΤΟΣ                                                     ΚΩΝ. ΣΦΥΡΛΑΣ