Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 12:56

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

1035
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

      Η ΠΟΣΠΛΑ ενημερώνει τους συναδέλφους σχετικά με την επικουρική ασφάλιση (ΕΤΕΑΕΠ) των πωλητών λαϊκών αγορών.

      Ο πρόεδρος κ. Μουλιάτος, ο γ. γ. κ. Σφύρλας και ο εκπρόσωπος κ. Καζέπης είχαν συνάντηση την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 με την κ. Σαρακινιώτη Αικατερίνη Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης προκειμένου να ενημερωθούν κατόπιν δε και του υπηρεσιακού σημειώματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για το προαναφερόμενο θέμα.

      Από τη συζήτηση αυτή προέκυψαν τα εξής :

  • Η Επικουρική ασφάλιση είναι προαιρετική και ισχύει από 1 – 5 - 2017. Όποιος πωλητής επιθυμεί μπορεί να τη διατηρήσει. Σε διαφορετική περίπτωση με αίτηση του μπορεί να κάνει διακοπή. (Επισυνάπτουμε την αίτηση).
  • Σε περίπτωση που κάνει διακοπή επάνω στην αίτηση να αναγράφει από ποια ημερομηνία και μετά θέλει να γίνει (Αφορά καταβολές από 1 – 5 – 2017). Εάν επιθυμεί να εισπράξει όλο το ποσό που έχει πληρώσει να βάλει ημερομηνία από 1 – 5 – 2017. Τέλος, να επισυνάψει αντίγραφο καθαρής φωτοτυπίας της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης στον οποίο θα του κατατεθούν τα επιστρεφόμενα χρήματα.
  • Όποιος πωλητής δεν είναι εγγεγραμμένος και επιθυμεί να εγγραφεί στο ΕΤΕΑΕΠ ώστε να έχει επικουρική ασφάλιση, θα πρέπει πάλι να κάνει αίτηση προσκομίζοντας και βεβαίωση της ΔΟΥ για έναρξη επαγγέλματος.
  • Πωλητής που θέλει να πληρώσει όλο το αναδρομικό ποσό της επικουρικής, αρκεί να κάνει το άθροισμα των ποσών αυτών και να τα καταθέσει στον λογαριασμό που πληρώνει με τον κωδικό του.

 

  • Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο ΕΤΕΑΕΠ οδός Φιλελλήνων 13 – 15 Αθήνα από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι.

 

                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημ. Μουλιάτος                                                                                 Κων. Σφύρλας