Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 21:24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

1518

Αθήνα 28 – 03 – 2019                                                                       Αριθ. Πρωτ. : 5694

Συνάδελφοι Επαγγελματίες Πωλητές

Όλοι σε πλήρη επαγρύπνηση!

Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Αττικής θέλει να παραμερίσει την ΠΟΣΠΛΑ, τη μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών από το κέντρο των αποφάσεων και την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών. Θέλουν να βάλουν τους δικούς τους συνδικαλιστικούς αχυράνθρωπους για να παίρνουν εύκολα τις αποφάσεις που θέλουν ερήμην και σε βάρος του κλάδου μας.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου για την απαράδεκτη στάση της και την απαίτησή της να νομιμοποιηθεί η συμμετοχή μίας παρά-Ομοσπονδίας στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών και στη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν. Είναι ωμή παρέμβαση στα συνδικαλιστικά πράγματα του κλάδου. Η παρα-ομοσπονδία αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση στα μάτια των συναδέλφων μας. Καμία δράση δεν έχει για το καλό του κλάδου μας. Δεν εκπροσωπούν κανέναν, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Πολύ δε περισσότερο, δεν εκπροσωπούν τους συναδέλφους μας στο Υπόλοιπο Αττικής, όπως ισχυρίζονται αυτοί που την προωθούν.

Καταγγέλλουμε τη στάση των διορισμένων υπαλλήλων της Περιφέρειας για το ρόλο που έπαιξαν σε βάρος της Ομοσπονδίας μας, όταν μας βεβαίωναν ψευδώς, ότι ποτέ η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέσει ζήτημα νομιμοποίησης της συμμετοχής της παρα-Ομοσπονδίας στην Επιτροπή, με το νέο νόμο που ετοιμάζουν. Παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις τους όμως, έχουν έτοιμη τη νομιμοποίηση με το ψευδές επιχείρημα ότι η ΠΟΣΠΛΑ δεν εκπροσωπεί το Υπόλοιπο Αττικής! Ουδέν ψευδέστερον. Η ΠΟΣΠΛΑ όχι μόνο εκπροσωπείται από Σωματεία-μέλη της στο Υπόλοιπο Αττικής, αλλά με την αγωνιστική της στάση όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας, των Ομοσπονδιών και των Σωματείων Λαϊκών Αγορών σε όλη τη χώρα.

Συνάδελφοι,

Η προσπάθεια αποδυνάμωσης της θέσης της ΠΟΣΠΛΑ που είναι η αντιπροσωπευτικότερη Ομοσπονδία των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, στρέφεται εναντίον όλων μας και υπονομεύει τις ως τώρα κατακτήσεις που πετύχαμε με αγώνες.  Δεν θέλουν το καλό του κλάδου. Θέλουν να περνάνε τις πολιτικές εκτοπισμού και εξόντωσης των επαγγελματιών της λαϊκής αγοράς. Θέλουν έτσι να ανοίξουν  το δρόμο στην άλωση του κλάδου μας από τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν το πέτυχαν ως τώρα με νόμους, θέλουν να το πετύχουν με "Δούρειους Ίππους".

Συνάδελφοι, όλοι επί ποδός. Όλοι σε επαγρύπνηση. Να είμαστε έτοιμοι για πολύμορφες κινητοποιήσεις, μέχρι να δικαιωθούμε. Δεν θα αφήσουμε την Περιφέρεια να υπονομεύσει τον κλάδο με μια παρα-Ομοσπονδία στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών. Θα αγωνιστούμε για τα δίκαια μας μέχρι τέλους. Αυτό είναι δέσμευση προς κάθε κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κων. Κακαράντζας                                                                                                 Δημ. Μουλιάτος