Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 10:59

Η ΠΟΣΠΛΑ στηρίζει τα αιτήματα της Γενικής Απεργίας

748
Η ΠΟΣΠΛΑ στηρίζει τα αιτήματα της Γενικής Απεργίας

 

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών -ΠΟΣΠΛΑ- ανακοινώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά των αντιλαϊκών πολιτικών που πλήττουν όλη την κοινωνία και περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του 2019. Προϋπολογισμός ο οποίος διατηρεί άθικτους όλους τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων χρόνων. Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τη Γενική Απεργία στις 28 Νοεμβρίου που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες. Η ΠΟΣΠΛΑ στηρίζει και το αίτημα για επαναφορά των συλλογικών διπαργματεύσεων και κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Παράλληλα η ΠΟΣΠΛΑ αναδεικνύει και τα προβλήματα του κλάδου. Οι λαϊκές αγορές και οι μικροί καταναλωτές έχουν τεθεί στο στόχαστρο των κυβερνητικών πολιτικών και του μεγάλου κεφαλαίου όλα τα χρόνια της κρίσης.

Συνάδελφοι

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να δώσουμε τέρμα στην αναμονή, να μετατρέψουμε την οργή και την απογοήτευση σε οργανωμένη πάλη διεκδικώντας τη ζωή μας, όσα με άδικο τρόπο μας έχουν αφαιρέσει όλα τα χρόνια της κρίσης.

Η ΠΟΣΠΛΑ συμπαραστέκεται σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες, σε όλους τους κλάδους που πλήττονται από την κρίση όπως και ο κλάδος των λαϊκών αγορών. Η ΠΟΣΠΛΑ στηρίζει τα αιτήματα διεκδίκησης και πάλης των αυτοαπασχολούμενων για άμεσα μέτρα ανακούφισης κάθε επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους στις 12.000 ευρώ
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και κινητής περιουσίας των αυτοαπασχολούμενων.
  • Πάγωμα των χρεών και διαγραφή τόκων - Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους πωλητές των λαϊκών αγορών –
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου. Αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνικές υπηρεσίες για όλους.
  • Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας με κατώτερο μισθό 751 ευρώ

 

                                                            Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Κώσταντίνος Κακαράντζας                                              Δημήτρης Μουλιάτος