Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 12:48

Η ύπαρξη χημικών τουαλετών είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των λαϊκών αγορών

168
Η ύπαρξη χημικών τουαλετών είναι αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των λαϊκών αγορών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ ) διάβασε με έκπληξη κι οργή ανώνυμη επιστολή που διακινείται στο διαδίκτυο και ο συντάκτης της καταφέρεται εναντίον των χημικών τουαλετών που υπάρχουν στις λαϊκές αγορές.

Η ΠΟΣΠΛΑ για το ζήτημα των χημικών τουαλετών επισημαίνει τα εξής:

Είναι ζήτημα προστασίας της Δημόσιας και ατομικής Υγείας αλλά και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, των καταναλωτών και των κατοίκων η ύπαρξη χημικών τουαλετών σε κάθε λαϊκή αγορά. Στην ανώνυμη επιστολή αναφέρεται πως τα χρήματα για χημικές τουαλέτες είναι «πεταμένα λεφτά». Θυμίζουν θεωρίες προηγούμενων αιώνων όσοι λένε ότι το να έχουν οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές δικαίωμα στις τουαλέτες, τη δημόσια και προσωπική υγιεινή είναι «πεταμένα λεφτά».

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο, πως το κόστος για τις χημικές τουαλέτες το καταβάλουν ολόκληρο οι ίδιοι οι επαγγελματίες πωλητές και παραγωγοί των λαϊκών αγορών με το Ανταποδοτικό Ημερήσιο Δικαίωμα των 4,00 € που αποδίδουν καθημερινά. Για αυτό το λόγο ο συντάκτης του κειμένου θα μας επιτρέψει να έχουμε τον πρώτο λόγο για το που θα διαθέσουμε τα χρήματα μας που τα μαζεύουμε με μόχθο και ιδρώτα. Στην ανώνυμη επιστολή που «κόπτεται» τόσο πολύ για τη σπατάλη του δήθεν δημόσιου χρήματος, εμείς αντιστρέφουμε το ερώτημα και ζητάμε απάντηση στο εξής: Μήπως κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι και το ανταποδοτικό τέλος των χιλιάδων συναδέλφων μας και ψάχνουν τρόπους να το ιδιοποιηθούν για ίδιο όφελος; Ούτε που να το σκέφτονται.

Ως πωλητές λαϊκών αγορών εργαζόμαστε σκληρά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για να εξυπηρετήσουμε χιλιάδες καταναλωτές και να εξασφαλίσουμε ένα μεροκάματο. Είναι προσβολή για όλο τον κλάδο να γράφεται ότι οι πωλητές λαϊκών αγορών μπορούν να κάνουν την ανάγκη τους σε παρακείμενα καφενεία, ωσάν να μπορούμε να αφήνουμε τους πάγκους μας και να καθόμαστε σε καφενεία. Εμείς κύριοι εργαζόμαστε σκληρά, δεν χασομεράμε.

Τα χρήματα που δίνουν κάθε μέρα οι περίπου 350 λαϊκές αγορές που λειτουργούν στην Αττική εξυπηρετούν κάθε βδομάδα εκατομμύρια καταναλωτές. Ντροπή είναι τελικά τα εκατομμύρια συμπολιτών μας να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς τουαλέτες, ή να ψάχνουν εναγωνίως χώρο για να κάνουν την ανάγκη τους; Ντροπή θεωρούμε εμείς πως είναι, κάποιοι να θέλουν να μετατραπούν οι λαϊκές αγορές σε υγειονομικές βόμβες και να λειτουργούν έξω από κάθε πλαίσιο όπως αυτό ορίζεται από την Πολιτεία και τη νομοθεσία.

Προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν θα συζητήσουμε καν το ενδεχόμενο να μείνουν οι λαϊκές αγορές χωρίς χημικές τουαλέτες. Είναι κατάκτηση του κλάδου μας η προστασία του περιβάλλοντος, της Δημόσιας Υγείας και ο σεβασμός του χώρου που μας παραχωρείται από τους πολίτες κάθε Δήμου.


ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.