Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια εκατοντάδων rapid test και στις λαϊκές αγορές σε όλη την Αττική από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών αγορών με στόχο τη θωράκιση όλων, καταναλωτών και πωλητών.

Το πρόγραμμα στις λαϊκές αγορές υλοποιείται ύστερα από συνεννόηση του προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρη Μουλιάτου και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

«Η κοινωνική προσφορά, η δυνατότητα σωστής πληροφόρησης από τους ειδικούς, η διενέργεια των rapid test στις λαϊκές αγορές και η αξιολόγησή τους σε συνάρτηση με την ενημερωτική υποστήριξη μέσω εντύπων, συνεχίζουν να αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. τη πολύ δύσκολη περίοδο. Συνεχίζουμε αδιάκοπα τον κύκλο ελέγχων rapid test  στις λαϊκές αγορές σε όλη την Αττική στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την περιφέρεια Αττικής τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας και φυσικά το Γιώργο Πατούλη,. Μοναδικός σκοπός είναι να θωρακίσουμε τις λαϊκές αγορές και προστατεύσουμε από το δικό μας μετερίζι το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας, ότι δηλαδή κάνουμε από την αρχή τα πανδημίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας που με την άοκνη προσπάθεια τους συμβάλουν στοχευμένα και μεθοδικά  στην αποτελεσματικότερη προστασία και των λαϊκών αγορών. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των καταναλωτών και των πωλητών, αξιοποιώντας το σημαντικό μας εργαλείο που λέγεται πρόληψη» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΑ Δημήτρης Μουλιάτος

«Ενισχύουμε την πρόληψη, σπάμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας, μένουμε ασφαλείς. Σ΄ αυτή τη μάχη η Περιφέρεια Αττικής θα είναι διαρκώς παρούσα» τόνισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή διενέργεια εκατοντάδων ελέγχων rapid test σε πολίτες στη λαϊκή αγορά του Παλαιού Φαλήρου.

Εκτός όμως από τον πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δημήτρη Μουλιάτο και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στη διαδικασία παρέστησαν η βουλευτής Άννα Καραμανλή, ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Μελάς, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο διευθυντής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης, ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ καθώς και πρόεδροι των σωματείων μελών της ΠΟΣΠΛΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δημήτρη Μουλιάτο αλλά και με πολλούς επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές αλλά και καταναλωτές για τις λαϊκές αγοράς ενόψει και των εορταστικών ημερών.

Κάθε πολίτης αμέσως μετά τη διενέργεια του rapid test παραλάμβαναν σε ειδικό καλαθάκι με φρούτα-λαχανικά και μία συσκευασία που περιελάμβανε μάσκες, αντισηπτικό gel και άλλο υγειονομικό υλικό προστασίας.

Στις δηλώσεις ακόμα ο Γιώργος Πατούλης αναφορικά με τη δράση υπογράμμισε: “Στόχος μας να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι η πρόληψη σώζει ζωές και σ’ αυτό το πλαίσιο διενεργούμε καθημερινά εκατοντάδες rapid test σε όλη την Αττική, ενισχύοντας τη διαδικασία της ιχνηλάτησης αλλά και δίνοντας οδηγίες σε όσους πολίτες είναι θετικοί στον ιό”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος αφού ευχαρίστησε την ΠΟΣΠΛΑ, την  Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ για τη σημαντική αυτή ενέργεια πρόληψης των πολιτών, αναφερόμενος στη διανομή των λαχανικών αλλά και όσων απομένουν ως υπολείμματα στο δρόμο, επισήμανε ότι αυτά τα τελευταία θα μπουν στους καφέ κάδους γιατί είναι μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΛΑ και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου, για να σταματήσουμε επιτέλους, να ρίχνουμε τα απορρίμματά μας ασύνδετα και να τα επιστρέφουμε οργανωμένα στη γη. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και την ΠΟΣΠΛΑ και όλους  τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών γιατί με αυτή τη συνεργασία αποδεικνύουμε στον κόσμο ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».