Η επιβολή του νέου γενικού lockdown που διαταράσσει την οικονομία, την αγορά και κατ’ επέκταση ολόκληρη την κοινωνία, δυστυχώς είναι γεγονός.

Πλήθος οικονομικών δραστηριοτήτων κατέβασαν ρολά εκ νέου ήδη από σήμερα το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, με τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες να μας ανησυχούν όλους.

Σε ότι αφορά στις λαϊκές αγορές, για ακόμα μία φορά, οι συνάδελφοι των βιομηχανικών ειδών δέχονται και πάλι, σε διάστημα λίγων μηνών, το βαρύ πλήγμα της υποχρεωτικής αναστολής εργασίας που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα  9 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ  αναστέλλεται το λιανικό εμπόριο όλων των βιομηχανικών ειδών όπως τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα ενδύματα, τα υποδήματα αλλά και κάθε άλλου είδους,  πλην των  χαρτικών και των ειδών καθαριότητας και  προσωπικής φροντίδας.

Η εφαρμογή των νέων, αυστηρότερων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, βρίσκει το σύνολο των συναδέλφων μας, που από τη Δευτέρα 9/11 τίθεται σε αναστολή, να έχουν ξεπεράσει τα όρια της οικονομικής τους ανοχής.

Εύκολα μπορούμε όλοι, να αντιληφθούμε την κατάσταση την οποία καλούνται πλέον να διαχειριστούν οι συνάδελφοί μας.

Η ΠΟΣΠΛΑ βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διεκδικήσει και εν τέλη να εξασφαλίσει άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης, όλων των συναδέλφων μας που πλήττονται βάναυσα από την εφαρμογή της νέας αναστολής εργασίας.

Πιέστε ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά τη σχετική ΚΥΑ