Η ΠΟΣΠΛΑ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας  από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική αναστολή εργασίας όλων των συναδέλφων πωλητών που δραστηριοποιούνται στα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να διασφαλιστούν και να υλοποιηθούν  άμεσα, μέτρα για την ενίσχυσή τους.

Από την πρώτη στιγμή, η ΠΟΣΠΛΑ διαμέσου του προέδρου της Δημήτρη Μουλιάτου, έθεσε μία σειρά ζητημάτων που καλούνται αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί μας, σε συνθήκες lockdown, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες.

Μεταξύ αυτών ήταν και το θέμα του υγειούς ανταγωνισμού. Όχι μόνο για τους επαγγελματίες πωλητές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές αλλά και για το σύνολο του κλάδου του λιανεμπορίου στη χώρα μας.

Έτσι από αύριο Τετάρτη 11/11/2020 και μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αναστέλλεται η πώληση προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών συσκευών, βιβλίων και κάθε άλλου είδους στα σουπερμάρκετ πλην των τροφίμων, των ειδών καθαριότητας και των ειδών προσωπικής φροντίδας και περιποίησης σύμφωνα τους αντίστοιχους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε λαϊκές αγορές και εμπορικά καταστήματα.

Η ΠΟΣΠΛΑ συνεχίζει την αδιάκοπη προσπάθειά της, προκειμένου να εξασφαλίσει μέτρα ενίσχυσης για το σύνολο των συναδέλφων, πρωτίστως όμως, για τους συναδέλφους εκείνους που υφίστανται και πάλι την υποχρεωτική αναστολή εργασίας με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα όρια της οικονομικής τους αντοχής.